20 Aralık 2015 Pazar

Bebek Arabası ile 80 saatte devr-i AVM

Sanırım çocuklu ailelerin en büyük kabuslarindan biridir AVMlerdeki kalabalık içerisinde bebek arabası sürmeye çalışmak. Bazen öyle sıkıcı bir hale dönüşür ki bu zorluk, hakkın ve haddin olmayarak "ne demeye gelmiş bu kadar insan" der ama o kalabalığı oluşturan kişilerden birinin de kendin olduğunu bildiğinden uzatmazsın bu serzenişı.

Kimsenin yapacak bişeyı yoktur bu konuda. Neticede AVM herkese açık bir yerdir.Dileyen gelebilmektedir. AVM yöneticileri de dilediğini kabul edip dilediğini kabul etmeme hakkına sahip değildir. Onların düşünce yapısı da "yeteri kadar araç aldık boş yerimiz kalmadı." diyen arabalı vapur kaptanı gibi değil, "abicim arkalarda boşluk var.arkaya doğru ilerleyelim. " yönlendirmesinde bulunan halk otobüsü şoförü gibidir. En nihayetinde AVM ticari bir işletmedir. Bu kalabalık onları mutlu etmektedir ve bu konuda onlarında yapacakları birşey yoktur.

Bunlar, yapılacak birşey olmayan durumlar. Peki bu keşmekeşi biraz olsun düzene sokacak, birbirimizin hayatını kolaylaştırmak adına yapılacak birşey yok mu? Var elbet. İşte sadece bir tanesi.


Evet. Belki kalabalığı engelleyemezsiniz ama kaos yaratmayı engelleyebilirsiniz. Bunun için okumuş olmak, kültürlü olmak gerekmiyor. Biraz insan olmak yeterli.

İnsani vasıflara sahip olup olmadığının da farkında değil isen, yardımcı olayım. Asansör önünde bebek arabası ile ya da tekerlekli sandalye ile bekleyen biri var iken ite kaka asansöre doluşuyor isen ve yürümek konusunda bir manin yok ise ve de bu durum azıcık bile olsa seni rahatsız etmiyor ise maalesef ki sen insan değilsin. Bu yazı da sana değil zaten. Benim hedefim halen insan gibi hissedip öyle yaşayamayanlar. Lütfen henüz çöpe atmadığınız sadece tozlu raflara kaldırdığınız insanlığınızı koyduğunuz yerden alın. Asansörlerin kullanım önceliğini bebek arabalı ebeveynlere,tekerlekli sandalyeli engellilere, yaşlılara, hastalara ve hamilelere verin. Böylelikle hem yürüyerek daha sağlıklı bir birey hem de insan olduğunu hatırlayarak daha mutlu bir canlı olursunuz.