14 Temmuz 2013 Pazar

U20 Milli Takımımız

Evet yeni bir blog yeni bir başlangıç ve bu yeni başlangıcın ilk konusu yeni bitmiş bir organizasyon ile ilgili.

Hepimizin bildiği üzere ülkemiz FIFA nezdinde önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Gayet de başarılı olduğumuz kanısındayım. Ancak mücadele eden U20 Milli takımımız ile ilgili bir kaç eleştirim olacak.



Geçenlerde TFF'de görevli Koray Gürtaş imzalı bir araştırma okumuştum. A Milli takımı haricinde daha alt yaş tategorilerinde milli olan futbolcuları irdelemiş ve hangi takımın alt yaş milli takımlarına kaç adet futbolcu gönderdiğini saptayan bir çalışma yapmıştı kendisi. Çalışma sonunda bu alt yaş kategorilerde Milli takımlara en çok futbolcu gönderen ilk takımın Fenerbahçe ikinci takımın ise Bursaspor olduğu bilgisi vardı.

Bunun yanında son yıllarda ülkemizde yapılan turnuva ve şampiyonalara baktığımızda U20,U19,U18,U17,U16,U15,U14 takımlarında en başarılı takımlar arasında yine iki takımı görüyoruz. Bursaspor bu turnuvalarda genellikle ya şampiyon olmuş ya da final oynamış. Hatta Bursaspor'un U15 takımının 2011-12 sezonunda Avrupa Şampiyonluğu da var. Hadi onlar daha çok genç. Biraz daha büyük abilerini araştıralım.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Süper liginde gol atan en genç oyuncu kim? Okan Deniz. Hangi takımlı? Bursaspor. Şu ana kadar tüm  Avrupa Kupalarında mücadele eden tüm Avrupa kulupleri arasında gol atan en genç oyuncu kim? Ozan Tufan. Peki o hangi takımlı? Bursaspor. Avrupa'nın önemli kuluplerini peşinden koşturan genç Enes Ünal, yine takımın önemli isimlerinden Süheyl ya da Batuhan bunlar hangi takımlı? Bursaspor.

Peki şimdi başka bir soru sorayım. Ülkede şampiyonluk yaşamış 5 takımdan biri olan, alt yapısıyla, Türk futboluna kazandırdığı isimlerle, taraftarıyla, Türk futbolunun olmazsa olmazı olan Bursaspor'dan kaç tane futbolcu U20 Milli takımında yer alıyordu?

Bu sorunun cevabını bilenler, bu yazının ana mesajını da anlamışlardır.

Saygılarımla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder